januari 23, 2018 - 9:18 f m

DNA-analyser är betydligt mer än släktforskning på nätet.

Övervikt uppskattas i cirka 80 % av fallen grunda sig på genetiskt anlag. Eftersom var och en av oss har olika gener kan vissa människor gå upp i vikt av samma kost som andra istället går ner i vikt av. En del människor går exempelvis lättare ner i vikt genom att äta färre kalorier, medan för andra är det betydligt mer utmanande.

Den optimala mängden fysisk aktivitet beror också på genetiskt anlag. Regelbunden träning kan hjälpa vissa människor att gå ner i vikt snabbt, medan det för andra inte alls är lika effektivt.

Alla dessa individuella skillnader kan hittas i generna.

Vilket program är rätt för dig?

Du kan få kunskap om vad som är det rätta för dig med hjälp av DNA-analyser. Med din genetiska profil får du rekommendationer om vilka livsmedel du bör äta och vilka du bör undvika. Du får insikter om din optimala träningsform och ditt dagliga behov av kalorier. Det gör att du effektivt kan hitta din önskade målvikt för att sedan behålla den.

Ät vad du vill!

Du får en lista med mer än 1000 olika livsmedel för dina gener. Det visar vad du rekommenderas äta och vad du helst bör undvika. Så du kan enkelt välja att äta vad du vill!

Läs mer om våra DNA-analyser för Viktkontroll här >>

Nyhetsarkiv